ECDL - za digitalnu Crnu Goru

ECDL - za digitalnu Crnu Goru

Uvodenje ECDL standarda u obrazovni sistem
3.500 zaposlenih u državnoj upravi i obrazovnim institucijama

Opširnije ...
Informaciono društvo u Crnoj Gori

Informaciono društvo u Crnoj Gori

Razvoj informacionog društva u Crnoj Gori
Promocija digitalne pismenosti i njene važnosti za Crnu Goru

Opširnije ...
Montenegrin Education Information System

MEIS (Montenegrin Education Information System)

Opremanje racunarskom opremom, uvodenje širokopojasnog interneta,
Obuka nastavnog osoblja, odabir regionalnih ICT koordinatora i uvodenje MEIS aplikacije.
Opširnije ...

eSKILLS FOR JOBS 2015: iskoristi šansu i započni ECDL sertifikaciju u periodu 9- 22.03.2015 čak 75% jeftinije

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije i  Regionalna ECDL kancelarija su se priključili  ovogodišnjoj akciji Evropske unije "eSkills for Jobs 2015".

Akcija omogućava građanima Crne Gore da u periodu 9-22. marta započnu ECDL sertifikaciju po jedinstveno nižim cijenama i to:
• Besplatna online obuka za 4 ECDL Start modula (osnove korišćenja računara, interneta, obrade teksta i tabelarne kalkulacije)
• Testiranje u ovlašćenim ECDL centrima po cijeni od svega 6 € po modulu
• ECDL profile indeks po cijeni od 22,50 € (50% redovne cijene) koji omogućavaju dalji napredak od ECDL Start do svih ostalih ECDL nivoa.

ECDL – European Computer Driving Licence, najvažniji je evropski sertifikat poznavanja rada na računarima jednako potreban malim i velikim preduzećima, kao i državnoj administraciji.

Svi kandidati se prijavljuju preko formulara koji se nalazi na portalu eUprave, nakon registracije na ovom portalu:

https://www.euprava.me/usluge/detalji_usluge?generatedServiceId=342
Opširnije ...

Održana završna konferencija projekta "ECDL - ZA DIGITALNU CRNU GORU"

damien.jpgU utorak, 24. juna 2014. godine, u Hotelu Podgorica, održana je završna, svečana konferencija projekta "ECDL - ZA DIGITALNU CRNU GORU". 

Na svečanosti su govorili: Radule Novović, pomoćnik ministra za informaciono društvo i telekomunikacije, Marina Matijević, načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije Ministarstva prosvjete, Bojana Minić, šef Regionalne ECDL kancelarije, Jakub Cristoph, ispred ECDL Fondacije, Andre Lys, šef Operativnog sektora Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Damien O'Sullivan, izvršni direktor ECDL Fondacije i Đorđe Dukić, predsjednik JISA.

Podsjećamo, projekat je započet u decembru 2012. godine, otkada je 3500 zaposlenih u prosvjeti, sudovima i državnoj upravi prošlo obuku za rad na računaru po ECDL standardima.

Ranije istog dana, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, prof. dr Vujica Lazović sastao se sa izvršnim direktorom ECDL Fondacije, Damienom O'Sullivanom. Na sastanku je zaključeno da projekat "ECDL - ZA DIGITALNU CRNU GORU" predstavlja primjer aktivne društvene politike koja omogućava razvoj ljudskih potencijala kroz unapređenje znanja i vještina građana putem stručnog usavršavanja.

Sagovornici su se osvrnuli i na sve elemente uspješne saradnje ostvarene tokom 18 mjeseci projekta, kao i mogućnosti nastavka saradnje u cilju povećanja digitalne pismenosti građana po ECDL standardima.

Video sa konferencije pogledajte ovdje.
Fotografije sa konrenecije pogledajte ovdje.
Opširnije ...

ECDL dan u Kotoru

 P1030632.JPGSvečano uručenje ECDL sertifikata prosvjetnim radnicima iz Kotora u okviru projekta “ECDL – ZA DIGITALNU CRNU GORU” koji su obuku prošli u test centrima Digit Montenegro i Neodata, održano je 5. juna u Muzičkoj školi "Vida Matjan" u Kotoru.
Na svečanosti su govorili Marina Dulović, direktorica Muzičke škole “Vida Matjan”, Marina Matijević, načelnica Odjeljenja za informaciono komunikacione tehnologije Ministarstva prosvjete i Radule Novović, pomoćnik ministra za informaciono društvo i telekomunikacije.

ECDL sertifikate prosvjetnim radnicima iz Kotora, koji su uspješno prošli obuku, uručili su Radule Novović i Marina Matijević.

ECDL dan u Kotoru uljepšali su učenici Muzičke škole "Vida Matjan", Darko Tomičić i Nikolina Pušara, uz klavirsku pratnju profesora Dejana Krivokapića.

Fotografije pogledajte ovdje.
Opširnije ...

Dodijeljeni ECDL sertifikati prosvjetnim radnicima iz Cetinja

dodjela cetinje.jpg
Svečano uručenje ECDL sertifikata prosvjetnim radnicima iz Cetinja u okviru projekta "ECDL – ZA DIGITALNU CRNU GORU" održano je danas u OŠ “Lovćenski partizanski odred” u ovom gradu. 

Na svečanosti su govorili: Radule Novović, pomoćnik ministra za informaciono društvo i telekomunikacije, Marina Matijević, načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije Ministarstva prosvjete i Sandra Sjekloća, direktorica Osnovne škole “Lovćenski partizanski odred”.

ECDL sertifikate prosvjetnim radnicima koji su uspješno prošli obuku, uručili su Radule Novović i Marina Matijević.
Opširnije ...

Uručeni ECDL sertifikati zaposlenima u Ministarstvu odbrane

P1030533.JPG

Svečano uručenje ECDL sertifikata zaposlenima u Ministarstu obrane i Vojsci Crne Gore u okviru projekta "ECDL – ZA DIGITALNU CRNU GORU" održano je 20. maja, u Ministarstvu odbrane.

Prisutnima su se na svečanosti obratili: Bojana Minić - šef Regionalne ECDL kancelarije, Radule Novović - pomoćnik ministra za informaciono društvo i telekomunikacije i Veseljko Mandić iz Direkcije za informaciono-komunikacione sisteme u Ministarstvu odbrane. Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore su se u velikoj mjeri odazvali edukaciji u okviru projekta "ECDL – ZA DIGITALNU CRNU GORU" i postigli vrhunske rezultate na završim ispitima.

Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore koji su uspješno položili završne ispite ECDL sertifikate su uručili su Bojana Minić i Radule Novović.

Fotografije sa ovog događaja pogledajte ovdje.

Opširnije ...

Linkovi