Održana završna konferencija projekta "ECDL - ZA DIGITALNU CRNU GORU"

Održana završna konferencija projekta "ECDL - ZA DIGITALNU CRNU GORU"

damien.jpgU utorak, 24. juna 2014. godine, u Hotelu Podgorica, održana je završna, svečana konferencija projekta "ECDL - ZA DIGITALNU CRNU GORU". 

Na svečanosti su govorili: Radule Novović, pomoćnik ministra za informaciono društvo i telekomunikacije, Marina Matijević, načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije Ministarstva prosvjete, Bojana Minić, šef Regionalne ECDL kancelarije, Jakub Cristoph, ispred ECDL Fondacije, Andre Lys, šef Operativnog sektora Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Damien O'Sullivan, izvršni direktor ECDL Fondacije i Đorđe Dukić, predsjednik JISA.

Podsjećamo, projekat je započet u decembru 2012. godine, otkada je 3500 zaposlenih u prosvjeti, sudovima i državnoj upravi prošlo obuku za rad na računaru po ECDL standardima.

Ranije istog dana, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, prof. dr Vujica Lazović sastao se sa izvršnim direktorom ECDL Fondacije, Damienom O'Sullivanom. Na sastanku je zaključeno da projekat "ECDL - ZA DIGITALNU CRNU GORU" predstavlja primjer aktivne društvene politike koja omogućava razvoj ljudskih potencijala kroz unapređenje znanja i vještina građana putem stručnog usavršavanja.

Sagovornici su se osvrnuli i na sve elemente uspješne saradnje ostvarene tokom 18 mjeseci projekta, kao i mogućnosti nastavka saradnje u cilju povećanja digitalne pismenosti građana po ECDL standardima.

Video sa konferencije pogledajte ovdje.
Fotografije sa konrenecije pogledajte ovdje.

Linkovi